Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
TBİ-1010 Hayvansal Üretim Sistemleri 2,00 0,00 0,00 2,00 3,00

Ders Detayı
Dersin Dili : Türkçe
Dersin Seviyesi : Lisans
Dersin Tipi : Zorunlu
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Derste, tarım, hayvan, tür ve ırklar, üretim sistemleri, yetiştirme ilkeleri, hayvansal ürünler ve hayvancılık organizasyonları hakkında bilgi verilmektedir.
Dersin İçeriği : Tarım, Bitkisel üretim ve Hayvansal üretim kavramları, tarihçesi ve ekonomideki yeri, Hayvansal üretim sistemleri, Taksonomi, hayvan tür ve ırkı, Hayvanlarda üreme ve evcilleştirme, Süt ve Süt hayvancılığı, Süt ve süt ürünleri pazarlama, organizasyon, Et ve Et hayvancılığı, Et ve et ürünleri pazarlama, organizasyon, Yapağı, Deri üretimi ve pazarlama, organizasyon, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Kanatlı hayvan ürünleri pazarlama ve organizasyon, Hayvancılıkta kayıt tutma ve işletme ekonomisi, Hayvan ıslahı ve ıslah yöntemleri, Hayvancılıkta organizasyon ve organizasyon kuruluşları.
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : • Şenköylü, N., 2001. Modern Tavuk Üretimi. Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Tekirdağ. • Türkoğlu, M., 1997. Tavukçuluk Bilimi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Ankara. • Karabayır, A., 2007. Tavukçuluk. Bilge Kültür Yayınları. Cağaloğlu-İstanbul • Akman, N., 1998. Pratik Sığır Yetiştiriciliği. Türk Ziraat Mühendisleri Birliği Vakfı Yayınları, Ankara. • Özhan, M., N. Tüzemen, M. Yanar, 2004. Büyükbaş Hayvan Yetiştirme, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 134, Erzurum. • Kaymakçı, M., Y. Aşkın, 1997. Keçi Yetiştiriciliği, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, İzmir.
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Ders anlatma Ödev Sunumu Tartışma
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : Bilimsel makaleler Ders kitabı ve diğer kaynaklar Slaytlar Araştırma Makaleleri
Dersi Veren Öğretim Elemanları : , Prof. Dr. Feyzi Uğur (Sorumlu)
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Yok
Dersin Verilişi : Yüz yüze.
En Son Güncelleme Tarihi: : 18.04.2024 01:00:50

  • 1 Hayvancılığın Tarımın bir parçası olduğunu kavrar.
  • 2 Hayvan, hayvan türü ve ırkı kavramlarını öğrenir.
  • 3 Hayvansal üretim için gerekli çevre koşullarını kavrar.
  • 4 Hayvansal üretim sistem ve bileşenlerini kavrar.
  • 5 Hayvansal ürün, pazarlama ve organizasyonlarını kavrar.
  • 6 Hayvansal üretiminin bileşenlerini kavrayarak hayvansal üretim sistemleri kurabilme becerisini kazanır.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Tarım, Bitkisel üretim ve Hayvansal üretim kavramları, tarihçesi ve ekonomideki yeri
2.Hafta *Hayvansal üretim sistemleri
3.Hafta *Taksonomi, hayvan tür ve ırkı
4.Hafta *Hayvanlarda üreme ve evcilleştirme
5.Hafta *Süt ve Süt hayvancılığı
6.Hafta *Süt ve süt ürünleri pazarlama, organizasyon
7.Hafta *Et ve Et hayvancılığı
8.Hafta *Et ve et ürünleri pazarlama, organizasyon
9.Hafta *Yapağı, Deri üretimi ve pazarlama, organizasyon
10.Hafta *Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği
11.Hafta *Kanatlı hayvan ürünleri pazarlama ve organizasyon
12.Hafta *Hayvancılıkta kayıt tutma ve işletme ekonomisi
13.Hafta *Hayvan ıslahı ve ıslah yöntemleri
14.Hafta *Hayvancılıkta organizasyon ve organizasyon kuruluşları

  • 2 Final : 60,000
  • 3 Vize : 40,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Final / Final 1 2,00 2,00
Ders Öncesi Bireysel Çalışma / Individual study before lecture 14 1,00 14,00
Ders Sonrası Bireysel Çalışma / Individual study after lecture 14 1,00 14,00
Ders Saatleri (14 hafta) / Class Hours (14 weeks) 14 2,00 28,00
Final Sınavına Hazırlanma / Final Exam Preparation 1 12,00 12,00
Ara Sınavlara Hazırlanma / Mid Term Exam Preparation 1 8,00 8,00
Araştırma Yapma - Proje / Research&Project 1 8,00 8,00
Ara Sınav 1 1 1,00 1,00
Toplam : 87,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 3
AKTS : 3,00

P.Ç. 1 P.Ç. 2 P.Ç. 3 P.Ç. 4 P.Ç. 5 P.Ç. 6 P.Ç. 7 P.Ç. 8 P.Ç. 9 P.Ç. 10 P.Ç. 11 P.Ç. 12 P.Ç. 13 P.Ç. 14
Ö.Ç. 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 1 1
Ö.Ç. 2 1 0 1 1 0 1 1 0 1 1 1 1 1 1
Ö.Ç. 3 1 1 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1
Ö.Ç. 4 1 1 0 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1
Ö.Ç. 5 1 1 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 1 1
Ö.Ç. 6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1